DELA

Åländska filmare jobbar med svenskt bolag

Efter att projektet skjutits upp på grund av ekonomiska orsaker hoppas nu Sx2 Productions kunna påbörja inspelningarna av sin nya film, som går under arbetsnamnet ”Minnet av en sorg” i augusti.
Filmen blir ett samarbete med det svenska produktionsbolaget Melonia Films.
Det åländska produktionsbolaget Sx2 Productions, som tidigare gjort filmer som ”Fåglarna tittar på oss” och Drömmarnas stugahar ett nytt projekt på gång.
Nytt för den här gången är att projektet sker i samarbete med det svenska produktionsbolaget Melonia Films från Göteborg.
Idéen till den nya filmen som än så länge går under namnet ”Minnet av en sorg” har tagit längre tid att förverkliga än vad upphovsmännen Joel Bergman och Simon Jansson först trodde.
– Vi har hållit på med det här projektet ganska länge, så vi har redan tillsatt alla roller och skrivit ett manus och det enda vi söker nu är medlemmar till filmteamet. Det som har hindrat oss har varit den ekonomiska biten men nu har vi fått stödpengar från Mariehamns stad, Landskapsregeringen, ABF och EU-projektet CIMO. Men fördröjningen har egentligen bara inneburit att vi fått mer tid på oss att utveckla manuset, säger Jansson.
Läs mer i papperstidningen!

Felix Quarnström