DELA

Ålandsbilden dryftades på ministerlunchen

Egenföretagaren Anna Karlsson, skärgårdspolitikern Mia Hanström och gymnasieläraren Mikael Selander bjöds på lunch av näringsminister Fredrik Karlström (MSÅ) i går.
– Vi diskuterade Ålandsbilden och behovet av inflyttning, säger Mia Hanström.
När Fredrik Karlström förra veckan fick ett återbud på sin lunchdejt valde han att inte avboka bordet i ”lilla rummet” på restaurang Nautical i Mariehamn. I stället lade han ut en förfrågan på sin blogg och på Facebook där han efterlyste personer som ville äta en bit mat med honom och samtidigt diskutera hur Åland ska marknadsföras i framtiden.
Många anmälde sitt intresse och så valde Karlström ut tre av dem som i går blev bjudna på grissida av näringsministern.
Samtalsämnet var på förhand bestämt av Karlström – Åland 2.0, vilket innebär en förnyad bild av Åland som leder till ökad inflyttning, entreprenörskap och tillväxt bland annat. Något som de tre gästerna hade många tankar kring. Mikael Selander jobbar som lärare i företagsekonomi vid Ålands gymnasium och ser fram emot att engagera sina elever i den nya Ålandsbilden.
– Jag jobbar med strategisk marknadsföring i en av kurserna och det här ska jag absolut implementera i undervisningen på något sätt, så att ungdomarna får ta fram strategier för hur man kan skapa en ny Ålandsbild.
Mia Hanström gillade konceptet med att sammanföra olika människor med olika infallsvinklar för ett samtal om Åland.
– Jag är en utvecklingsmänniska och har ett behov av att träffa andra och diskutera. Vi behöver göra saker tillsammans i politiken och näringslivet och tänka över gränserna.
Läs mer i papperstidningen!

Minna Wallén