DELA

Ålands turisminvest köpte Alebo

Alebo i Eckerö, Käringsund har sålts till Ålands turisminvest.
I och med köpet utökas Käringsundsbyns kapacitet och markområden rejält.
Ålands turisminvest har köpt Alebo turistanläggning i Käringsund i Eckerö av Rita och Leif Lindman och övertar verksamheten den första maj nästa år.
– Jag är glad att vi har lyckats komma överens med Lindemans om köpet av Alebo, säger Hubertus von Frenckell i ett pressmeddelande från Ålands turisminvest.
– Beslutet har inte varit helt lätt eftersom detta innebär att den planerade förnyelsen och kapacitets- och standardhöjningen i Käringsundsbyn kommer att ske i en något långsammare takt än ursprungligen planerat.

Höja attraktionskraften
Hubertus von Frenckell konstaterar att Käringsundsbyn nu får utökad kapacitet och större markområden som ger de nya ägarna bättre möjligheter att höja hela områdets attraktionskraft.
Käringsund kan, efter förvärvet av Alebo, nu erbjuda sina kunder sammanlagt 400 bäddar och 75 husvagnsplatser med serviceutrymmen, restaurang, cafeteria och ett flertal bastun, varav två vid strand samt butik. En av Ålands största konferensanläggningar med sex rum, från kabinettet för 10 personer till den stora salen för 140 personer, finns också i Käringsund.
– Som sagt så tror jag att framtiden i första hand kommer att innebära en successiv standardhöjning av området och anläggningarna under de kommande åren. Vi planerar inte några dramatiska förändringar, säger Hubertus i pressmeddelandet.

Vila först
Rita och Leif Lindman grundade Alebo 1984.
– Det känns bra nu men vi har ju funderat mycket och länge, är Rita Lindmans kommentar till köpet.
På frågan vad paret kommer att göra nu konstaterar hon att tillvaron sannolikt kommer att förändras mycket.
– Men några planer har vi inte, nu skall vi först vila!

TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN

titte.tornroth@nyan.ax