DELA

Ålands näringsliv betygsätter landskapsregeringen

Ålands näringslivs styrelse betygsätter landskapsregeringen kontinuerligt under den pågående mandatperioden. Man har redan satt betyg på regeringsprogrammet. Det får 6,75 i medeltal, det vill säga knappt nöjaktigt.
Ålands näringsliv genomför från och med i år en barometer gällande företagsklimatet på Åland. Barometern syftar till att mäta de löften den sittande landskapsregeringen gett om att förbättra företagarnas villkor.
Ålands näringsliv granskar företagsklimatet utgående från fyra rubriker: Enkelhet och gränsdragning, konkurrenskraft, varumärket Åland och entreprenörskap. Man följer en betygskala från 4–10 för att det på det sättet blir lättare att se om det sker framsteg.
– Vi har tänkt att vi lägger lite press på landskapsregeringen genom att betygsätta dem tre gånger per år, säger Ålands näringslivs vd Daniel Dahlén.
Ålands näringsliv har redan gjort sin första bedömningen av landskapsregeringen. Man har granskat regeringsprogrammet och betyget i medeltal blev 6.75.
– Det finns många bra saker i regeringsprogrammet. Man sätter upp många bra mål men sedan slätar man över dem i nästa stycke. Vi saknar en klar markering för vad det offentliga Åland ska göra och vad man inte ska göra, säger Dahlén.
Läs mer i papperstidningen i morgon.

Malin Lundberg

malin.lundberg@nyan.ax