DELA

Adel litar inte på polisen

Adel Hosseini tycker att det är märkligt att polisens övervakningsfilm en dag är borta och sedan dyker upp igen. Han har heller inget intresse av att se filmen.
– Det går lätt att klippa i en film, säger han.
Adel Hosseini, som fick tillbringa natten i en poliscell med svåra magsmärtor, tycker att hans historia har tagit alldeles för stora proportioner. Nu vill han bara att polisen jobbar på sina rutiner så att samma misstag inte begås igen, och han vill veta om det är sjukhuset eller polisen som bär det yttersta ansvaret. Den upphittade övervakningsfilmen har han inget behov av att ta del av.
– Jag vet själv vad som hände och polisen kan ändra i filmen innan man hinner se den, säger han.
Han litar inte längre på polisen och vill inte ha någon mer kontakt med dem.

Erkänner våld
Han vet att han antagligen agerade för våldsamt den kvällen han skickades från akuten till polisen.
– Jag har aldrig sagt att polisen gjorde fel som hämtade mig, jag var för våldsam. Men när jag låg i cellen behövde jag läkare.
Han håller fast vid sin historia att han knackat på celldörren men inte fått någon hjälp. Polisen tittade till honom, precis som de själva beskriver, men när han väl behövde hjälp kom ingen.
– Om polisen tittar på filmen kommer de att få se hur jag rullar runt i smärta, gråter och fryser. Den där jävla natten var den jobbigaste i mitt liv.

TANJA LÖNNQVIST

tanja.lonnqvist@nyan.ax