DELA
Foto: Jannika RantaHOS REGERINGSBILDAREN Mats Löfström på finska Centerns partistyrelsemöte. Vid bordsändan partiordförande Juha Sipilä, bakom Löfström skymtar Centerns partisekreterare Timo Laaninen.

Löfström talade hos rikscentern

Ålands nya riksdagsledamot Mats Löfström öppningstalade på finska Centerns partistyrelsemöte i Helsingfors i fredags kväll.

Han var inbjuden av partiordföranden och regeringsbildaren Juha Sipilä.
På plats var ett 50-tal personer, varav ett 20-tal riksdagsledamöter, Paavo Väyrynen och Olli Rehn från Europaparlamentet samt partitjänstemän, berättar Löfström.

– Jag är glad, ödmjuk och tacksam för inbjudan och chansen att redan i detta tidiga skede få lyfta viktiga Ålandsfrågor inför hela partistyrelsen i Finlands nästa statsministerparti, säger Löfström och betecknar det som en historisk händelse att en ålänning får öppningstala på landets största partis partistyrelsemöte inför deras eftervalsanalys och diskussion kring regeringsförhandlingarna.

– Även om Svenska riksdagsgruppen är mitt politiska hem i riksdagen ser jag fram emot ett mycket nära samarbete med Centern och Juha Sipilä, något jag tror att är mycket värdefullt för Åland, fortsätter Löfström.

I sitt tal sade Löfström bland annat följande:

– En viktig sak är att Finland fortsätter med en konkurrenskraftig sjöfartspolitik så att Viking Line, Finnlines, Eckerö, Silja och andra rederier kan bibehålla finländsk flagg och inte flaggar ut till Sverige eller Estland.

Läs mer i måndagens Nya Åland!