DELA
Foto: Johan Orre<07_Bildrubrik>HÅRDA KONKURRENTER Vi är konkurrenter på listan även om vi ställer upp på samma lista. En lista är ett valtekniskt samarbete, säger Mats Löfström om hans val att inte göra en gemensam kampanj tillsammans med de andra kandidaterna på samma lista. I bakgrunden står Mathias Johansson och Alexandra Thörnroos.

Löfström kör sitt eget race

Centerns riksdagsvalskandidat Mats Löfström tänker inte göra någon gemensam kampanj med kandidaterna på samma lista.
Politik är inte en enmansshow enligt Centerns riksdagskandidat Mats Löfström.

Det märktes i går då han presenterade sitt valprogram i går i Herzogin Cecilie kajuta på Ålands sjöfartsmuseum. I kampanjgruppen ingår bland andra partiledaren Harry Jansson och lagtingsledamoten Jörgen Pettersson, Gudrun Mattsson, Mathias Johansson, Mari Rosenqvist, Alexandra Thörnroos och Cia Numelin och Mikaela Carlström.

Löfström ställer upp på en gemensam lista tillsammans med sittande riksdagsledamot Elisabeth Nauclér, Socialdemokraternas Sara Kemetter och Moderat Samlings Cecilia Jansson. På lördag ska de presentera sitt gemensamma valprogram som enligt Löfström är allmänt hållet eftersom kandidaterna har olika ideologisk bakgrund.

– Mitt valprogram är så pass omfattande att jag vill ha en egen presskonferens för att kunna berätta om varför jag tror att det behövs nya krafter i riksdagen.

Något lagarbete med de övriga kandidaterna på Åländsk Samling-listan blir det i någon större utsträckning. Under den senaste tiden har han också gått hårt ut mot sittande riksdagsledamot Elisabeth Nauclér.

– Man måste gå hårt ut om man vill vinna. Sittande riksdagsledamot är alltid en seriös kandidat och därför är hon min huvudmotståndare.

Läs mer i papperstidningen!