DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>FLERA TILLBUD Tvättservice Ålands chaufför berättar om tiden innan ägaren helt övergav sitt företag. För cirka tre veckor sedan kallades brandkåren till platsen när en fyrverkeripjäs exploderade inomhus.

”Kunderna försvann den ena efter den andra”

I somras försvann kunderna en efter en i krisdrabbade Tvättservice Åland ab.

– Det var mig kunderna skällde på när tvätteriet inte fungerade, säger en av bolagets chaufförer.
Chauffören framträder under sitt smeknamn ”Dante”. Han hann inte jobba särskilt länge i bolaget innan allt brakade samman.

– Jag började i slutet av juni i år. Det gick bra i början och kunderna var många. Alla hotell och en stugby i Mariehamn var kunder och vi hade kunder också i Eckerö och Vårdö. Den största kunden var Viking Lines Cinderella och Rosella, berättar han.

När Dante började var kunderna nöjda och han tog sig tid att prata med dem.

Men ju längre sommaren led, desto mera växte missnöjet hos kunderna. Tvätteriet hann inte med, tvätten var inte ren och kunderna fick inte tag i chefen som också äger bolaget. Dante fick ta emot kritiken som i själva verket var riktad uppåt.

Så försvann kunderna en efter en.

– Först försvann Park hotell. Sen Arken, efter det Pommern. I slutet av juli sa också Viking Line upp kontraktet. Efter det blev det kaos. Ägaren bara försvann.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!