DELA
Foto: PRIVATÅLANDSAKTUELL Kristian Anttilas senaste album "Rum 81 Avd. 4" tar avstamp i hans depression och vården för denna. Den 29 april uppträder Anttila på Bastun.

Kristian Anttila till Bastun

Den svenska artisten Kristian Anttila spelar på Pub Bastun den 29 april.
– Vi är självklart mycket glada över bokningen då Kristian är en fantastisk artist som hör till en av de artister som under 2000-talet konstant varit med i toppskiktet inom svensk indie, skriver Pub Bastuns ordförande Otto Johansson i ett pressmeddelande.

Kristian Anttila debuterade 2003 med albumet ”Natta de mina”. I samband med det spelade han på Hultsfreds- och Arvikafestivalen med sedan blev det tyst fram till 2005 då uppföljaren ” Innan bomberna” släpptes.

Det senaste albumet ”Rum 81 Avd. 4” släpptes i februari och beskrivs som mer avskalat och naket än de tidigare.

Så här skriver Anttila själv om albumet:

”Men vad är då Rum 4 Avd. 81? Jo, jag hamnar där ibland. Särskilt mycket då jag skrev dom här låtarna. På Avdelning 81 blir man inlåst utan sladdar och vassa saker. På kudden ligger det tandkräm och tandborste. Personalen är snälla i början och ger en lite filmjölk och en näve lugnande vita och röda tabletter om man kommer sent på natten som jag brukar göra. Sen är det meningen man ska vila. Jag är dålig på det men försöker så gott jag kan.

Utöver att vara tyst och titta på tråkiga tv-program så skrev jag mycket den senaste vändan. Om gråa kråkor. Om livet som pågår medan man väntar på sådant som aldrig händer. Om vykortsdrömmar. Om klockorna som aldrig slutar ringa in en. Med lite stöd och uppmuntran av mina vänner blev det tillslut en skiva. När jag tänker efter är den nog inte till för alla. Det gör inget. Väldigt få hoppas jag på sätt och vis. Den är ju bortanför svart. Tvär. Enkel. Rå. Oresonlig. Hopplös. Hoppas ni gillar den. Eller inte. Varsågoda.” (lb)