DELA
Foto: Minna Wallén<07_Bildrubrik>28-ÅRING Så här i slutet av september råder lugn och ro i gästhamnen. Men under sommaren brukar båtarna köa för att få lägga till vid bryggan. Campingen och gästhamnen grundades av Gunnar Sundström för 28 år sedan. De nuvarande ägarna har ägt stället i sex år.

Kökarbolag är årets gästhamn

Sandvik gästhamn och camping på Kökar är årets gästhamn 2016.
Anläggningen drivs av Johannes Jansson och Birgitta Pellas. Utmärkelsen delades ut under fredagen på båtmässan som just nu pågår i Helsingfors. Vinnaren utses genom röstning och ”båtfolket” kan rösta på samtliga Finlands hamnar.

– Det visar att Åland kan leverera kvalitativ vistelse för gästande båtfarare. Vi är väldigt glada och stolta för utmärkelsen. Tack vare trevliga gäster och bra personal, och den alldeles speciella stämningen på Sandvik har vi fått förtroendet av våra gäster som röstat fram oss, skriver Johannes Jansson i ett pressmeddelande.

Sandvik gästhamn och camping uppdaterade sin anläggningen 2012 genom bland annat ett servicehus, café och butik.

– Kökar har mycket sevärdheter och det i kombination med vår cykeluthyrning gör resmålet intressant för båtgäster. Vi tackar alla som har varit med och gjort Sandvik till vad det är idag, skriver Johannes Jansson.