DELA
Foto: Maria PalmeSOMMARLEDARNA Åsubs utredningschef Katarina Fellman har varit med och tagit fram ett underlag för diskussionen om framtidens kommuner, och en intervju med henne inleder sommarens gästledarserie om samhällsreformen.

Fellman blir ny Åsub-direktör

Katarina Fellman har utsetts till Ålands statistik- och utredningsbyrås nya direktör.
– Det känns jättebra! Jag ser fram emot att utveckla hela Åsub tillsammans med personalen. Jag är både glad och tacksam för att jag fått förtroendet, säger Fellman då Nyan ringer upp henne.

Kansliminister Wille Valve (MSÅ) klubbade igenom beslutet i dag. Enligt förvaltningschef Dan E Eriksson fanns det flera saker som talade för Fellman.

– Katarina Fellman uppfyller behörighetsvillkoren och har det kunnande och de personliga egenskaper som gör henne till den mest lämpade för uppgiften, säger Eriksson.

Fellman har en lång erfarenhet av Åsub. Hon var med redan då byrån grundades 1994 och i dag är hon arbetar som forskningschef. Nu hoppas hon på att få utveckla byrån.

– Jag ska inte säga så mycket innan vi hunnit diskutera tillsammans. Det finns utvecklingsmöjligheter inom statistik verksamheten. Tillgängligheten till information har ökat mycket under de senaste åren vilket ger oss nya möjligheter.

– Det gäller att man har en bra bas på Åland men också att vi kan utveckla det arbete vi gör för uppdragsgivare utanför Åland.

Fellman tillträder den första mars.

Sju personer hade sökt direktörsposten.