DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>ÖPPNAR BUTIK Tim Häggblom och Göran Rundberg (närmast kameran) ska driva den nya datorbutiken Multitronics Åland på Torggatan. Tom Kecklund från moderbolaget och Robban Granholm från dotterbolaget iTronics hjälper till att ställa i ordning butiken.

It-kedja öppnar på Åland

Datorkedjan Multitronic öppnar butik på Torggatan i Mariehamn.

Den som har undrat vad som pågår bakom den bruna pappen i skyltfönstret på Torggatan 10 behöver inte undra länge till. På torsdag ska pappret vara borta och datorer med tillbehör pryda väggarna i butikslokalen. Då öppnar nämligen kedjan Multitronic sin första åländska butik.

– Det finns ett behov av en sådan här butik på Åland, framför allt av någon som säljer och servar Apple-produkter, menar Göran Rundberg, som ska driva butiken tillsammans med Tim Häggblom.

Elektronikkedjan Multitronic grundades 1995 som en webbshop, men har de senare åren även satsat på fysiska butiker.

– Vi har märkt att kunderna också vill ha möjlighet att få service på sina produkter, säger Tom Kecklund, försäljningschef vid Multitronic.

Att kedjan nu väljer att etablera sig här har naturliga orsaker, menar Kecklund.

– Vi har redan många åländska kunder i webbutiken, antagligen för att vi har en svenskspråkig hemsida. Vi har också sålt mycket till offentlig sektor här på Åland, men nu kan vi erbjuda ålänningarna en mer personlig service.

Göran Rundberg är speciellt utbildad i att serva Apples produkter, men Multitronic säljer och reparerar även andra märken.

Läs mer i papperstidningen!