DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>VÄCKTE KÄNSLOR Nästan 1000 personer reagerade på Dregens Facebookinlägg om de instängda hundarna. Många tyckte att han skulle krossa rutan på bilen.

Instängda hundar fick Dregen att reagera

Under sitt besök på Åland i helgen uppmärksammade artisten Dregen en låst bil med tre hundar och skrev ett upprört inlägg på Facebook, något som väckte stor uppmärksamhet.
Soliga varma dagar är härliga, men inte om man sitter instängd i en bil. Temperaturen stiger snabbt och situationen kan bli livshotande för den som är instängd.

När musikern Dregen i helgen var på Åland för att delta i pokerturneringen Paf Poker Challenge uppmärksammade han en bil där tre hundar var inlästa. I ett inlägg på Facebook ställde han frågan om han borde krossa rutan.

”I’ve been across the street for over 30 min now. Should I smash the window? What do you think?”, skrev Dregen och reaktionerna lät inte vänta på sig.

Närmare tusen personer reagerade på inlägget och bland de drygt fyrahundra kommentarerna fanns många förslag på hur sångaren borde gå till väga för att rädda hundarna. Vissa menade att han genast borde krossa rutan medan andra hänvisade till polisen.

Polisen på Åland säger man att man inte fått in någon anmälan om den aktuella händelsern, men att man ska ta kontakt med dem om man uppmärksammar en liknande situation.

Läs mer i dagens papperstidning eller e-tidning.