DELA
Foto: Jonas Edsvik

Hur många deltar i familjkraftlägret?

… Pernilla Karlsson, enhetsledare för livstilsenheten på Folkhälsan som anordnar familjekraftläger för utsatta åländska familjer 22–25 september.
– 27 personer ska delta i lägret som ordnas torsdag till söndag på Lemböte lägergård. Lägret är för utsatta åländska familjer som inte har möjlighet till semester på annat sätt. Det är nytt på Åland och bekostas av fjolårets luciamedel.

Vad erbjuds på lägret?

– Det finns familje- och barnaktiviteter, man får sängen bäddad och maten serverad. Det är ett sätt att få vila ut på riktigt och bli omskött. Nio ledare ska se till att speciellt barnen får ha det roligt. Vi ska ha cirkusskola, korvgrillning, bastu, kajakpaddling och ge möjlighet att prova på sådant som man annars inte gör. För de vuxna finns möjlighet att delta i samtalsgrupper.

Hur har intresset varit?

– Det finns redan en kö till nästa läger. Tio personer fick inte plats på detta men vi hoppas att luciamedlen räcker till att vi kan ordna åtminstone ett läger till under våren. Det är roligt att intresset varit stort samtidigt som det är sorgligt att behovet finns.

Hur väljs deltagarna ut?

– Alla som deltar har en rekommendation från någon som jobbar professionellt med dem, till exempel skolhälsovårdare, lärare, socialarbetare eller barnrådgivare.

 

1 KOMMENTAR

Comments are closed.