DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>DYRARE Samma flygplan och samma personal men nya tider och högre priser blir det när Finnair sköter trafiken på Mariehamn.

Högre flygpriser och nya tider

Den som ska flyga över dagen till Helsingfors från Åland får fler timmar i huvudstaden från 1 maj när Finnair tar över flygtrafiken.

Men priset på flygresorna stiger.
Från 1 maj tar Finnair över flygtrafiken Mariehamn-Helsingfors av Flybe. Samtidigt ändrar man tidtabellen. Flyget från Helsingfors senareläggs och avgår vardagar kl 8.35 med ankomst till Mariehamn 9.30. Detta gör att även flyget från Mariehamn till Helsingfors avgår senare. Först 9.50 lämnar det Åland och ankommer till Helsingfors kl 10.40.

Totalt sett får dock den ålänning som reser till Helsingfors över dagen mer tid på sig. Vardagar och söndagar avgår nu sista flyget från Helsingfors 19.25 med ankomst 20.20 i Mariehamn.

Men när Finnair tar över trafiken stiger också priserna. Den som går in och bokar en tur och retur över dagen till Helsingfors från Mariehamn efter 1 maj får räkna med att betala nästan 260 euro för de billigaste biljetterna. Med Flybes prissättning går det däremot att få en biljett tur och retur för 60 euro, om man är ute i god tid och väljer rätt avgång.

– Prissättningen är dynamisk och beror på när man bokar och till vilken avgång, säger Annina Metsola på Finnairs presstjänst.

Läs mer i papperstidningen!