DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>GRACE-EFFEKT Grace-effekten avtog under årets första tre månader jämfört med fjolårets första kvartal när fartyget var nytt och oprövat.

Grace försenad – går via Långnäs

Viking Grace tidtabell är förskjuten idag på grund av nattens incident där en person hoppade från fartyget och Grace kommer idag att angöra Långnäs i stället för Mariehamn.

Grace avgick i morse klockan 08.50 från Stockholm, i stället för 07.45 som planerat. Beräknad ankomsttid till Långnäs är klockan 15.40.

Incheckning för passagerare och fordon sker enligt normala rutiner i Mariehamn. Vid specifika förfrågningar av kunder som har nära till Långnäs kan incheckning även tillåtas där.

De picknick-passagerare som anländer till Mariehamn med ms Amorella från Åbo och ska återvända med Grace erhåller busstransport från Mariehamn till Långnäs. Bussarna avgår klockan 15.00  från terminalen i Västra hamnen.

De picknick-passagerare som kommer med Viking Grace till Åland får resa tillbaka med ms Rosella, i stället för ms Amorella. Viking Rosella avgår klockan 18.30 från Mariehamn till Kapellskär och från Kapellskär ordnas busstransport till Cityterminalen. Vid behov ordnas även transport från Cityterminalen till Stadsgården.

Även ruttresenärer utan bil till och ifrån Mariehamn erbjuds resa med anslutningsbussarna.

 

Grace väntas vara tio minuter försenad vid ankomsten till Åbo i kväll och följa turlistan vid nästa avgång.