DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>DÖMD Den man som hösten 2013 gjorde inbrott i fem ställen, bland annat Wiklöf Holding Arena, döms till fängelse. Men listan över begångna brott har hunnit växa sig betydligt längre sedan dess.

Fängelsedomar för återfallsförbrytare

Två män, 38 och 30 år gamla, har dömts för ett flertal olika brott.

Många av brotten begicks tillsammans och natten mellan den 28 och 29 november. Männen började då med att stjäla en cykel och fortsatte till en privat bostad där de klättrade in genom balkongen och länsade medicinskåpet medan den som bodde i lägenheten låg och sov.

Efter det drog männen ut på stan och hann göra inbrott i café Svarta Katten, smådjurskliniken Zoodiaken och i en taxi. Innan raiden var över försökte de också ta sig i butiken Zooligan och i Pub Niska.

Stöldgodset blev allt från diverse prylar, mediciner och kontanter till glass och bakverk. Med i bilden under natten fanns också droger i form av olika narkotikaklassade mediciner.

38-åringen döms till nio månaders fängelse för fem fall av stöld, ett fall av grov stöld, försök till stöld, medhjälp till stöld och straffbart bruk av narkotika. Fyra av brotten har begåtts tidigare under 2015 och under 2014 då de två männen bland annat länsade myntautomater i tvättstugor i hyreshus.

38-åringen har varit part i också en annan rättegång med domslut i går. Där handlar det om sju stölder, två försök till stöld och ett narkotikabrott som begicks 2013 och 2015 i bland annat Wiklöf Holding Arena, Tekniska verken och pizzeria Fantasia. Den domen ger ytterligare 60 dagar fängelse.

30-åringen döms till 3 månader och 15 dagars fängelse.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!