DELA

Elektronisk musikfestival testar Sottunga

Sottunga får en testfestival på lördag. En kompisgrupp från riket kom på idén om att ha en elektronisk musikfestival i Finlands minsta kommun.

– Vi vill undersöka om man i framtiden kunde ordna en festival ute i skärgården, säger Timo Salonen, en av arrangörerna.
Idén om en festival på Sottunga var egentligen Timo Salonens sjuttonåriga dotters idé, nu ordnar han tillsammans med sitt kompisgäng en testfestival på Sottunga på lördag. Flera i gänget inklusive Salonen själv jobbar inom nöjesbranschen och har erfarenhet av att ordna dylika evenemang.

Varför Sottunga?

– Flera av oss har semestrat och varit där flera gånger. Sottunga är en fantastik och idyllisk plats, säger Salonen som själv kommer från Helsingfors.

Festivalen äger rum nu på lördag i Skage på Norra Sottunga. Även om evenemanget bara äger rum en dag har de valt att kalla det för festival. Tanken med evenemanget är att testa om de skulle vara möjligt att i nästa år ordna en liknande festival på samma plats.

– Ifall det blir av arrangeras det såklart mera noggrannare, såna här evenemang behöver mycket förberedelser, säger Salonen.

I år är tanken att testa stället, och ha roligt. På plats på lördag är bland annat Salonen och hans kompisgäng tillsammans med lite båtturister som har sagt att de är påväg.

– Jag hoppas att byborna har möjlighet att komma dit, säger Salonen.

Musiken som spelas är elektronisk musik, stilar som dance,house,trance och 90-tals eurodance ligger i fokus.

– En som har lite annan typ av musik är Nununu, som har en slags melankolisk musik.

De andra som uppträder är Teddy Drexler, DJ Freddye, och DJ Cosmo. Artisterna är på ett eller annat sätt bekanta till Salonen och de kommer från Helsingfors och Åbo.