DELA
Foto: <07_Bildrubrik>HOTFULLT De här inläggen skrev en 19-årig man till en 13-årig skolflicka som inte ville träffa honom efter att hon blivit sexuellt utnyttjad för drygt två år sedan. Mannen har nu mot sitt nekande dömts till villkorligt fängelse med övervakning för brotten.

Dömdes för sexbrott mot 13-årig skolflicka

Den 13-åriga flickan träffade en 19-årig man via Facebook.

Förhållandet avslutades med fängelsedom för sexuellt utnyttjande av barn, olaga hot och frihetsberövande.
Allt rättegångsmaterial är sekretessbelagt i 60 år och flickans identitet hålls hemlig. Men i övrigt är domen offentlig, och den ger en inblick i hur det kan se ut i ungas värld i dag.

Flickan har berättat att hon lärde känna 19-åringen i juni 2013. På sin Facebook-profil hade hon uppgett att hon var född 1995, men att hon redan under deras andra träff berättat att hon var bara 13 år och att hon upprepat detta flera gånger.

Efter ytterligare ett par träffar blev förhållandet sexuellt och enligt flickan genomfördes flera vaginala och orala samlag. När hon inte ville träffa 19-åringen längre skrev han hotfulla meddelanden på Facebook, meddelanden som gjorde henne mycket rädd.

19-åringen har å sin sida berättat att han inte visste att flickan var bara 13 år och att han inte heller visste att man inte får ha sex med en så ung person. Enligt honom var det flickan som tog initiativet till de sexuella handlingarna.

Straffet blev tio månader fängelse, villkorligt eftersom mannen inte tidigare har antecknats för fängelsestraff.

Läs mer i papperstidningen!