DELA
Foto: Felix Quarnström<07_Bildrubrik>INSPEKTION Efter Åmhm:s inspektion på Kino och Diablo anställdes ytterligare en dörrvakt och en av entréerna stängdes under helgkvällar.

Diablo får inte sälja alkohol på en vecka

En minderårig med alkohol upptäcktes vid en rutinkoll på Diablo pizzeria.

Nu återkallas serveringstillståndet för sju dygn.
Ålands miljö- och hälsovårdsmyndighet utförde i slutet av maj en nattlig rutininspektion på Kino och Diablo i Mariehamn.

– Vid inspektionen kunde inspektörerna konstatera att flera av gästerna på serveringsstället såg unga ut, skriver Åmhm i sin motivering av beslutet.

Då myndigheten kollade legitimationen saknade en flicka papper. Åmhm bad hjälp av polisen för att fastställa flickans ålder.

– Till polisen uppgav hon sitt namn och sin födelsetid varvid det framgick att hon var 17 år gammal. På frågan hur hon fått sin drink så uppgav hon att vännen i sällskapet hade köpt varsin drink från bardisken åt dem.

Följden för krogen blir att serveringstillståndet återkallas för sju dygn senare i höst

– Diablo kommer att hålla öppet precis som vanligt, enda skillnaden är att vi inte serverar någon alkohol, säger Dennis Jansson, vd för Mariepark ab som äger stället.

– Vi ser mycket allvarligt på det som hände. Vi hade en ny entrévakt som inte var van vid jobbet och vi borde ha haft en till.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!