DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>FLERA SIDOR Eleven som körde moped inne i Övernäs skola anser att händelsen har flera sidor. Enligt honom uppstod de farligaste situationerna då lärarna ingrep mot körningen.

”Det här är inte rättvist”

Mopedkörningen i Övernäs skola utreds nu av polisen.

– Visst gjorde vi fel men det är inte hela sanningen, säger eleven som körde.
Övernäs skola valde i går att polisanmäla den elev som i fredags körde moped i skolans korridorer.

Fallet utreds med brottsrubriceringen ”Vållande av fara”.

– Händelsen är allvarlig och elever och personal kunde kommit till skada. Skolan inledde efter händelsen en utredning och när man hade en bild av händelseförloppet konsulterades polismyndigheten.

Den slutsats man från skolans sida drar är att ärendet är av den art att det hör till polisens verksamhetsområde, kommenterar skolans rektor Peter Holm beslutet.

Som Nya Åland tidigare har berättat filmades färden och flera klipp lades ut på nätet.

På filmen ser man hur mopeden, föraren och en passagerare, kör i en korridor där det finns flera andra elever.

Den elev som körde, som får vara anonym i den här artikeln, anser att polisanmälan inte är rättvis.

– Visst gjorde vi fel men det är inte hela sanningen. Från skolans sida nämner man inte vad lärarna gjorde, de gjorde också fel. Därför vill jag berätta min version, säger han.

– Två av oss som nu går ut nian beslöt att göra som massor har gjort före oss, köra moppe i korridoren. I år är det ju dessutom extra lugnt eftersom skolan ändå skall byggas om.

Mopedföraren berättar att planerna först avslöjades till andra i årskurs nio och senare, då körningen närmade sig, till de andra eleverna.

– En kille gick runt och berättade vad som var på gång. Alla andra elever visste vad som skulle hända och att de skulle akta sig. Alla, precis alla stod längs väggarna i korridoren. Då vi kom in med moppen tutade vi dessutom flera gånger och vi körde absolut inte fort.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!