DELA
Foto: Stefan Öhberg

Blöt helg bjöd på jobb för polisen

En misstänkt för grovt rattfylleri och tre berusade personer som greps på basen av polislagen natten till söndag: bland annat detta ingår i polisens helgfacit.

En berusad person gjorde motstånd mot ordningsvakter vid krog i Mariehamn. Personen greps på basen av polislagen och kan räkna med böter för motstånd mot person som upprätthåller ordningen.

Ytterligare en berusad person greps på basen av polislagen under natten i Mariehamn. Eftersom han vägrade uppge sina personuppgifter kan han se fram emot böter för tredska mot polis.

Polisen fick en anmälan om en berusad och våldsam person i en bostad i Mariehamn, och grep personen på basen av polislagen. Personen misstänks för lindrig misshandel.

I Mariehamn accelererade en fordonsförare såpass kraftigt att fordonet började sladda. Föraren delgavs böter.

En mopedförare i Hammarland körde av vägen på lördag kväll. Föraren klarade sig utan skador, men misstänks för grovt rattfylleri. Föraren saknade även körrätt. Föraren greps för utförande av förundersökningsåtgärder, och misstänks för grovt rattfylleri, olovlig körning och trafikförseelse. Polisen utreder.

 


Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp