DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>SLUTAR Om det blir nytt jobb på Åland eller i Sverige är en helt öppen fråga för Nya Ålands snart före detta chefredaktör Jonas Bladh.

Bladh vänder blad

Jonas Bladh slutar som chefredaktör för Nya Åland.

– När det här jobbet blir ett ”vanligt” jobb, då är det dags att kliva åt sidan.
Efter fem år som chefredaktör, vd, vd och chefredaktör och chefredaktör igen har Jonas Bladh bestämt sig för att sluta.

– Det är ett beslut som växt fram. Jag är en person som måste ha passion och iver för att göra ett riktigt bra jobb. Att jobba på Nya Åland är som en berg- och dalbana, väldigt kul men också utmattande. Och med tiden har jag insett att passionen falnat och det blivit mer till ett ”vanligt” jobb, och då är jag inte så bra som jag kräver av mig själv att jag ska vara. Och när man inser det, då ska man kliva åt sidan.

Vad ska du göra nu?

– Helt ärligt vet jag inte, vilket är väldigt spännande. Först ska jag ha en riktig ledighet, utan avbrott för jobbrelaterat problemlösande med familjen. Sedan lär det säkert klarna vad jag ska pyssla med framåt hösten.

Hur sammanfattar du dina år här?

– Hårt jobb, fantastiska arbetskamrater och en väldigt rolig miljö att jobba i som journalist.

Vilket är det bästa minnet du tar med dig från Nyan?

– Kamratskapen. Att Nyan finns kvar är till väldigt stor del tack vare personalen som arbetar i huset. Maken till lojala, arbetssamma och hängivna medarbetare är svårt att hitta.

Bladhs sista arbetsdag är den 10 juni. Personalen på Nya Åland har fått i uppdrag av Nya Ålands styrelse att ge förslag på någon på redaktionen som kan axla ansvaret tills styrelsen tar itu med rekryteringsprocessen för en ny ordinarie chefredaktör.

Beskedet om Bladhs beslut damp ner som en bomb på Nyans annars så nyhetsvana redaktion i går.

– Det är trist, säger reportern Annika Orre.

– Bladh kan journalistik. Han har alltid haft kloka synpunkter när det gäller gränsdragningar i olika fall, det vill säga om något kan publiceras eller inte. Det uppskattar jag. Han är också en god lagspelare som har tillåtit oss att ta ut svängarna. Jag kommer helt klart att sakna honom.