DELA
Foto: Faksimil från Aftonbladet

Ålänningar i busskrock

En person skadades allvarligt och två lindrigt när en buss krockade med en lastbil på Arlandaleden vid 13-tiden i går. Enligt källor till Nyan ska minst en ålänning ha befunnit sig på bussen då olyckan skedde.
Bussen körde in i lastbilen bakifrån och fronten pressades in vilket ledde till att chauffören klämdes fast. Räddningstjänsten var därför tvungen att klippa loss denne. Ytterligare två personer skadades lindrigt.

Körfältet stängdes av

Bussen ägs av ett långtidsparkeringsbolag som också erbjuder transfer till Arlandas terminaler. Det var en av transferbussarna som var inblandad i olyckan.

– Bussen körde in i lastbilen på påfarten till Arlandaleden. Körfältet i södergående riktning stängdes av, men bussen kunde bärgas snabbt och nu är vägen fri igen. Passagerarna har fått annan transport till sina destinationer, säger Albin Näverberg som är informatör på ledningscentralen i Stockholm.

Inte bekräftat

Vi har fått uppgifter om att det var ålänningar med på bussen, kan du bekräfta det?

– Nej, jag vet inga sådana detaljer.

Nyan har också varit i kontakt med långtidsparkeringsbolagets vd som säger att han inte vet vilka som har åkt med bussen, eftersom det är en skyttelbuss där man bara går av och på.