DELA

Ålänning boende nära president Erdogans semesterort

När kuppen genomfördes uppgavs president Erdogan vara på semester i den lilla turistorten Marmaris, där han även ska ha blivit utsatt för mordförsök. Ålänningen Anna-Karin Karlsson bor knappt två timmar bort, men var inte på plats i landet vid kuppförsöket.

 

Mamma Anne-Marie Öster-Karlsson rapporterade på lördagen att den i Turkiet bosatta dottern var säker i Stockholm. Anna-Karin Karlsson bor annars på Bodrum halvön, inte långt från var president Recep Tayyip Erdoğan uppgavs befinns sig på semester under tiden för kuppen. SVT rapporterar om en attack mot det hotell där presidenten tros ha bott och enligt ett uttalande från den turkiska presidentadministrationen ska det varit ett försök att mörda Erdogan. Men presidenten ska redan ha varit på väg till Istanbul när projektilerna träffade hotellet, uppger nyhetsbyrån AP.
– Vi pratade med Anna-Karins pojkvän och han sa att flygplatserna öppnat nu under morgonen igen. Han jobbar med turism och har fullt upp med att ordna med flygresor för folk som ska ut därifrån, säger Anne-Marie.

 

Läs mer i söndagens tidning.