Åland United tappade allt på hemmaplan

Åland United kom till start i hemmamatchen mot FC Honka utan skyttedrottningen Cynthia Uwak, något som inledningsvis inte såg ut att påverka hemmalaget. Redan efter tio minuters spel kom 1-0 då Julia Tunturi hittade rätt helt ren i straffområdet. Den glädjen varade dock inte länge då gästerna fem minuter senare i en rörig situation efter hörna fick in kvitteringen.Ett nytt ledningsmål skulle det dock komma innan halvlekens slut och denna gång var det Bri Campos som fick öppet mål efter en retur.2-1 i halvtid fullt rättvist. Den andra halvleken blev en lång jakt från gästerna på ett kvitteringsmål. Den såg länge ut att bli fruktlös men i den 67 minuten hittade till slut Henni-Marika Malinen rätt. På stopptid kom också segermålet för gästerna då en fri Vera Saastamoinen pricksköt in bollen förbi en chanslös Ann-Sofie Gripenberg.