DELA
Foto: Jonas Edsvik

Nya Åland – fem och sju dagar i veckan

Strunta i alla rykten ni hör.

Nya Åland är lokaltidningen som kommer ut fem dagar i veckan som papperstidning.

Sju dagar i veckan som digitaltidning.

Dygnet runt på hemsidan www.nyan.ax.
”Nyan ska bli tre-dagars”, ”Nyan ska sluta helt med papperstidningen”.

Nästan varje dag nås vi på Nyan av osanna rykten om oss. Felaktiga påståenden om att Nya Åland tänker ändra sina utgivningsdagar, så det är på sin plats med ett klargörande.

Nya Åland ges ut som papperstidning fem dagar i veckan, måndag-fredag. Så har det varit i snart åtta års tid, så är det nu och så fortsätter vi.

För två år sedan började vi ge ut Nya Åland som digitaltidning alla dagar i veckan. Två av dessa sju tidningar är exklusivt digitala tidningar som kommer ut på fredagskvällen och lördagskvällen.

Då, år 2015, fanns det tankar på att samtidigt dra ner antalet papperstidningar till tre per vecka. Men ni läsare ville annorlunda och vår storägare höll med. I november 2015 togs beslutet att Nya Åland fortsätter komma ut som papperstidning fem dagar i veckan och som digitaltidning sju dagar i veckan. Så har det varit sedan dess, så är det nu och så fortsätter vi.

Beskedet från våra ägare är tydligt; De stöder Nya Åland eftersom den är viktig för hela Åland. Det är viktigt att vårt samhälle granskas av två par ögon och kommenteras av två röster.

Vi ser nu fram emot 2017. Stabila, men vi har på intet sett stagnerat. Vi har mycket roligt på gång och vårt arbete med att utmana, utveckla och förbättra Nya Åland pågår ständigt. På redaktionen har vi fullt fokus på det som är vårt uppdrag och det vi kan, alltså god lokaljournalistik för ålänningarna.

Hoppas ni är med oss för en tidning är ingenting utan sina prenumeranter och annonsörer.