DELA
Foto: Ida K Jansson

En julhälsning från Nya Åland

Ja, nu har Nyan gått och blivit medelålders. Det konstaterade vi i veckan, att medelålders kan man kallas redan vid 35 års ålder. Och det här året har varit händelserikt för oss.

Ungefär för ett år sedan bestämde vi oss för att fortsätta ge ut papperstidningen fem dagar i veckan. Många av er tyckte det var ett bra beslut. Många har också valt att läsa tidningen i mobilen eller på läsplattan, för då kommer den ju redan samma kväll. Det tycker vi är roligt.

Vi är också glada över att Nyan fortfarande är Ålands enda lokaltidning med en olåst hemsida där alla kan ta del av våra nyheter dygnet runt.

Men den största förändringen för oss kom i slutet av året. Vi flyttade nämligen in till city. Och vi trivs redan jättebra.

Det var förstås lite ledsamt att lämna huset i Dalbo som för 25 år sedan byggdes just för oss, men tiderna förändras och vi behöver helt enkelt inte lika mycket plats längre för att göra tidningen. Vi hoppas att ni har tid att komma och hälsa på oss på Norra Esplanadgatan 1 för att se hur vi har det, och kanske dela med er av ett spännande nyhetstips eller två.

I år har vi också, som alla år, skrivit om en massa spännande saker som när chipsfabriken i Saltvik var nära att läggas ner men räddades i sista stund. Vi har skrivit om förskingringar och dråpförsök men också positiva saker som IFK Mariehamns ligaguld och trillingarna Astrid, Atle och August som föddes i somras.

Vi vet också att julen inte är lätt för alla.

Det är en tid med mycket mat och julklappar och familjer samlas för att fira tillsammans. Men att vara ensam eller inte ha råd kan bli extra påtagligt så här års. Det kan också bli bråkigt och oroligt när familjer samlas, därför önskar vi att alla ska försöka vara så hyggliga mot varandra som möjligt. Det finns också flera hjälporganisationer som gärna tar emot ett bidrag av något slag, det kan göra mycket för att hjälpa någon få det lite lättare i jul.

Vi vill också avsluta med ett tips. Ladda ner vår julaftonstidning i morgon, 30 sidor fullspäckade med julläsning, bara att ladda ner till telefonen eller läsplattan. Hoppas vi ses snart.

Tills dess vill vi önska en god och fridfull jul!

Nya Åland