DELA
Foto: Erkki Santamala<07_Bildrubrik>JURY UTIFRÅN Konstkännaren Claes Moser (bilden) och smyckesdesignern Sanna Evers från Stockholm fungerar som jury för vårsalongen.

Önningebymuseet bjuder in till vårsalong

Önningebymuseet arrangerar vårsalong med vernissage under påsken.

Konstkännaren Claes Moser och smyckesdesignern Sanna Evers från Stockholm fungerar som jury för vårsalongen. Utställningen är öppen både för amatörer och yrkesverksamma konstnärer på Åland.
De ålänningar som vill delta skall sända in bilder digitalt till Önningebymuseet.

– På basen av de digitala bilderna gallrar juryn mellan konstverken. Varje konstnär kan lämna in 3-5 verk i valfri teknik. Det ska vara arbeten från de två senaste åren och verken skall vara till salu, skriver Kjell Ekström, ordförande för Önningeby hembygdsförening i ett pressmeddelande.

Öppet för alla

Sista inlämningsdag är 6 mars och senast 16 mars ges resultatet från juryn.

– Eftersom utställningsmöjligheterna de senaste åren varit begränsade, hoppas vi att många konstutövare tar tillfället i akt.

I fjol arrangerade Önningeby hembygdsförening en liten vårsalong i utställningsboden Galleri Rita invid Önningebymuseet. Årets vårsalong visas i stenladugården.

– I fjol var inbjudan riktad till konstföreningens medlemmar och formatet på verken var reglerat, men i år är alla välkomna att delta.

Reglerna för deltagande konstnärer publiceras på Önningebymuseets Facebooksida. De finns också på Stadsbibliotekets anslagstavla och kan beställas via Önningebymuseets e-post.

– Vi är naturligtvis glada och stolta över att få två kunniga konstexperter utifrån som jury. De kan helt neutralt gallra bland inlämnat material. (ke)