DELA
Foto: Pär Wickholm

Visor med Hoffsten och solnedgång

Louise Hoffsten och Summer Kid är två av namnen då Kumlinges egen visfestival, Visor så in i Norden, släpper sitt program.
Ronnie Svenblad har tagit över bokningsansvaret efter Torbjörn Engman och sommarens festival är Svenblads första som festivalgeneral.

– Formmässigt har årets festival inga större förändringar, men innehållsmässigt ser förstås programmet annorlunda ut än om Torbjörn gjort bokningarna. Upplägget är samma, men innehållet är annorlunda, säger Ronnie Svenblad som är bosatt i Falun sedan 2001.

Svenska Louise Hoffsten hör till de mest publika namnen på årets festival, men här finns också flera ålänningar och artister från övriga Norden.

– För den breda publiken är Louise Hoffsten mest känd, men jag tycker många av de andra artisterna är lika stora, fast inte kommersiellt, säger Ronnie Svenblad och lyfter särskilt fram Summer Kid.

I programmet poängteras duons medryckande livespelningar där ”handklappspop blandas med galna infall och udda historier”.

– Med några få instrument och massor av energi bjuder de in lyssnaren till en egen värld där små triviala händelser får ta all plats, står det i programmet.

– Det är en fantastisk duo att uppleva. De tillför något i dagens musikvärld, och har man sett dem minns man dem, säger Ronnie Svenblad.

Visor så in i Norden arrangeras den 6–8 juli på Kumlinge.

Läs mer i måndagens Nya Åland!