DELA
Foto: Stefan Öhberg

Underhåller utan prestige och pekpinnar

Ung utan Pung, den träffsäkra teatergruppen vars föreställningar både roar och väcker tankar hos sin unga publik, besökte igår Åland. Nya Åland träffade skådespelarna som uppträdde med föreställningen <3 MIG.nu och diskuterade hur man når en ung publik.
Skådespelarna Lydia Lindholm, David Karlsson, Max Nilén och Anna Gunnarsson har just avslutat dagens första föreställning för högstadieelever på Alandica.

– Det är så kul när man märker att skämten går hem, att vi på riktigt når vår målgrupp, säger Anna Gunnarsson.

– Ofta görs teater för att roa teaterfolk, vi gör teater för ungdomar, utan pekpinnar och prestige, säger David Karlsson.

– Vi går helt enkelt all-in, säger Lydia Lindholm.

Ung utan Pung är en Stockholmsbaserad teatergrupp som har existerat i över 30 år som med unga skådespelare underhåller en ung publik vars föreställningar tangerar aktuella ämnen. Dagens föreställning <3 MIG.nu handlar om internetbeteenden hos unga. Skådespelarna är unga men ändå har mycket hunnit ändras sedan de var i högstadieåldern.

– Min lillebror är yngre än mig och har många internetvänner som han aldrig har träffat i IRL (in real life, i verkligheten red. anm.). De känner varandra väldigt bra och är riktiga vänner, för de yngre är det här helt normalt, berättar Karlsson.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!