DELA
Foto: PressbildDÅ OCH NU I bakre raden Lasse Fredrikson, Guy Dannström och Lelle Eriksson. Längst fram Jan-Peter ”Jampa” Jansson och Guy Ahlqvist.

Tellus återuppstår för en god sak

När dansbandet Tellus var som hetast på sjuttiotalet gjorde bandet hundra spelningar på två år.

Nu gör originaluppsättningen comeback för första gången, på lördagens Rosa/blå bandetgala.
Sångaren Lelle Eriksson var några år äldre än resten av bandet och veteran på den lokala dansbandsscenen. I oktober 1976 kallade han medlemmarna i det som skulle bli Tellus till en provspelning på Berghyddan i Jomala..

– Lelle hade spelat i Faction som var ett otroligt häftigt rock’n’roll-band. Vi andra hade mest friidrotten gemensamt, säger gitarristen Lasse Fredrikson.

– Vi trodde att någon i hans band hade hoppat av och att någon av oss skulle få chansen att ersätta honom. Men vi var bandet som Lelle såg framför sig.

Bandet släppte en LP-skiva som delades med Yester, ett annat lokalt dansband. Vid det laget hade gitarristen Guy Dannström slutat och ersatts av Kenneth Eriksson.

Guy Dannström är bandbokare för Rosa/blå bandet-galan. Tellus har återförenats flera gånger men det här är första gången originaluppsättningen spelar ihop igen.

Rosa/blå bandetgalan på Arkipelags festvåning ordnas som tidigare till förmån för Ålands cancerförening. Yohan & Emil spelar i lobbyn, Dunderdansarna står för middagsunderhållningen och Tellus, Conny Henrix och Pojkarna Från Landet spelar till dansen.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!