DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>NÄSTAN ALLA ULVDÖTTRAR Isabella Grüssner Sarling och Ella Grüssner Cromwell-Morgan utgör två tredjedelar av Ulvens döttrar. Den tredje systern, Johanna Grüssner, anländer lagom till skivsläpppet på lördag.

Systrar i gränsland mellan värme och kyla

På lördag ger Ulvens döttrar ut skivan ”Frusen dans”.

Skivsläppet arrangeras på utescenen Stallhalla, och musiken ska omges av mörker, eld och varm dryck – möjligen också snöstorm.
Ulvens döttrar arbetar känslostyrt. Isabella Grüssner Sarling skriver största delen av texterna, Ella Grüssner Cromwell-Morgan skriver musiken och Johanna Grüssner bidrar med musikalisk erfarenhet.

– När vi skapar musiken har vi sällan en klar målsättning. Vi utgår från vad vi vill och känner just då, säger Isabella.

– Vad sångerna ska handla om är aldrig något vi bestämmer på förhand. Istället försöker vi bygga upp en stämning, säger Ella.

Vilken stämning är det?

– Det är olika på olika skivor. Förra skivan, ”En klunk av det blå”, hade ett annat mörker än ”Frusen dans”. Den här skivan har mer livshumor, vi har nonsenstexter och leker med orden, säger Ella.

Vad handlar era texter om?

– Jag hittar ofta ett bildspråk som blir en slags kommunikation med naturen. Vår musik handlar aldrig om höghus och storstadsliv, säger Isabella.

– Texterna befinner sig ofta i ett gränsland, säger Ella.

– Ja! Gränsland är ett bra ord, så borde skivan ha hetat, säger Isabella.

Vad finns på gränsens sidor?

– Det kan vara en brytningspunkt mellan årstider, eller sinnestämningar. Texterna balanserar på något, säger Isabella.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!