DELA

Stormskärs Maja sågas i Helsingfors

Helsingfors stadsteaters uppsättning av Stormskärs Maja får svidande kritik i riksmedia.
Anni Blomqvist och Stormskärs Maja uppmärksammades med ett stort uppslag i Helsingin Sanomat den 12 augusti. Journalisten Jussi Lehmusvesi skrev om författaren och verket med anledning av att Helsingfors stadsteaters musikteaterföreställning baserad på romanen.

Med uppsättningen firas Helsingfors stadsteaters 110-års jubileum och Finlands 100 års-jubileum och det är den första uppsättningen i det nyrenoverade teaterhuset. För dramatiseringen står Seppo Parkkinen och för regi Kari Rekola.

Helsingfors stadsteaters uppsättning får dock svidande kritik av Laura Meri i Helsingin Sanomat den 25 augusti. Hon menar att föreställningen är förvirrad och schablonartad, att man tagit sig vatten över huvud, utan tillräckligt mycket professionellt fokus. Recensenten tycker att det bästa med uppsättningen är Lasse Mårtensons vid det här laget klassiska musik som skrevs för tv-serien.

Hufvudstadsbladets recensent Tove Djupsjöbacka är mer positiv men konstaterar: ”Trots fina huvudrollsinnehavare (Laura Alajääski och Aaro Wichman, reds anmärkning) är det många pusselbitar både i dramaturgin och musikanvändningen som inte vill falla på plats.”
(Foto från föreställningen av Tapio Vanhatalo.)

Läs mer i onsdagens Nya Åland!