DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>HAR RUM Det ser trångt ut, men finns plats för fler sångare i Mariehamns-kvartetten. Bilden är från ett valborgsfirande.

Sångare och vuxna musiker sökes

Vill du börja sjunga eller spela med andra finns det flera möjligheter nu.
Mariehamns-kvartetten inleder vårterminens övningar och har plats för fler sångare.

– Vi är drygt 50 inskrivna medlemmar och vi övar i Margaretagården på tisdagar kl 18.30 – ca 21, säger ordföranden Krister Norrgrann i ett pressmeddelande.

Han berättar att flera nya sångare redan anmält intresse och under den kommande veckan tar man emot fler anmälningar från intresserade. Den som vill sjunga med kan kontakta Norrgrann, dirigenten Andreas Karlsson eller någon annan sångare i MK.

På programmet i vår står både sång- och serveringsuppdrag, körbesök, vårkonsert och den finlandssvenska sång- och musikfesten i Karleby.

I höst blir det en jubileumskonsert för att fira körens 80 år och redan är inbokat två julkonserter i Jomala kyrka lördagen den 17 december.

Den som hellre trakterar instrument kan gå med i Mariehamns ungdomsorkester, oberoende av ålder.

– Vi försöker få igång en vuxenorkester, berättar Mikael Andersson.

– Det hörs emellanåt historier om inflyttade på Åland som tidigare spelat blåsinstrument men det är svårt att nå ut till dem för oss okända. Vi hoppas att de saknar blåsorkestertiden och skulle vilja spela i orkester igen.

Nästa reptillfälle för vuxenorkestern är den 1 februari.

– Första målet är att spela något på Ungdomsorkesterns vårkonsert den 16 april.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!