DELA

Rockoffgeneralen: ”Överträffade mina förväntningar”

Förberedelserna inför Rockoff har gått helt enligt planerna. Årets festival bjuder på fler akter en någonsin tidigare.
– Bygget har flutit på fint och biljetterna går bra åt, säger Rockoffgeneralen Pontus Grönberg.

– Dagen då Smokie spelar sålde restaurangen slut på 45 minuter, vilket överträffade mina förväntningar. För Alphaville tog det ett dygn före det blev slutsålt, vilket kan jämföras med Tomas Ledin ifjol då alla restaurangplatser gick åt på en vecka. Många äldre som inte har besökt festivalen på många år har sagt att de kommer för att se Smokie, de lockar alltså en annan publik en den typiska festivalbesökaren.

”Festivalkänsla”

Årets festival har fler akter och enligt Grönberg fler ”stora” artister per kväll:

– Det kommer att bli mer traditionell festivalkänsla med fler akter som avlöser varandra.

Eftersom årets festival har fler utländska artister än tidigare år har det satt press på det praktiska arrangemanget.

– Det har varit mycket förklarande om hur man skall ta sig hit och att Åland är en ö och så vidare. Men det är också kul med utländska artister med andra krav. Tungevaag & Raaban kommer nog att sätta standarden redan på lördag med både konfetti- och eldmaskin.

Grönberg tror att årets festival kommer att bli den största i sin helhet, men publikrekordet som Lordi satte 2006 blir nog svårslaget.

– Tyvärr har vi inga andra finska artister än KAJ i år, men vi håller ögonen öppna och skulle gärna boka fler till de kommande åren.

Vad ser du personligen mest fram emot?

– Förra året var det Sabaton men nu när jag redan sett dem… När Alphaville spelar ”Forever young” kommer det att bli ett så kallat ”perfect Instagram moment”.