DELA

Petronellas Pippi går på export

Petronella Westers uppsättning av Pippi Långstrump som spelats på Bentes i sommar fortsätter på en kortare turné i Svenskfinland i höst.
– Vi fick förfrågningar från Ekenäs att komma och spela dit, liksom från Finlandssvenska skolungdomsförbund och vi hoppas kunna få några ställen till. Det är väldigt roligt.
Petronella Wester menar att det hade funnits publik till att spela en vecka till på Bentes, men Patrik Häggblom i ensemblen måste iväg på jobb till sjöss.
– Vi har lite funderingar på att spela Pippi i Alandica i höst och bjuda in skolor och dagisar på Åland, men det är bara lösa planer än så länge.Platser kvar
i ungdomsutbytet

Än finns några lediga platser kvar i SKUNKs ungdomsutbyte med Estland 22-31 aug i den Åländska skärgården.
– Den som på ett informellt sätt vill lära nytt, träffa nya vänner, åka runt i skärgården, hålla roliga workshops i skärgårdsskolorna, tävla, leka, göra studiebesök och umgås ska genast anmäla sig till SKUNK, meddelar Mia Hanström.
Ungdomar från hela Åland är välkomna. Man ska helst vara mellan 15-25 år. Utbytet är gratis och finansieras med EU medel från programmet ”Youth in action”.Ansökningstid för
nordiska projekt

Den som har behov av resebidrag för en resa i Norden eller Baltikum, eller planerar ett projekt med nordisk fokus eller vill etablera ett nätverk med samarbetspartners har nu möjlighet att söka bidrag. Under ansökningstiden 5 augusti – 3 september kan man ansöka om bidrag både från det nordisk-baltiska Mobilitetsprogrammet och från Konst och Kulturprogrammet. Besök www.kulturkontaktnord.org för ytterligare information om de olika bidragsalternativen och ansökningsblanketter. Man kan också boka tid hos informatör Maria Jonsson på Nordens institut på Åland för personlig rådgivning gällande bidragsansökningar.Ingen studieresa
till Färöarna
Ålands kulturdelegation beslöt vid sitt möte 17 augusti att inte resa till Färöarna på grund av de höga kostnaderna. Resan var planerad som ett studiebesök för att studera teaterverksamheten och kultur i vården på Färöarna. Kulturdelegationen har en teaterutredning på gång och kultur i vården är ett av delegationens prioriterade områden detta år.
– Det visade sig bli allt för dyrt med en resa till Färöarna och blir nu istället en kortare resa till närområdena: Sverige eller riket.