DELA

Ny skiva från säsongsmusikern Stefan

Han var med och startade Ålands första punkband, han har stämt upp sitt eget piano och på nya skivan Tallbit spelar han alla instument själv. Mångsidiga Stefan Nyback ägnar många timmar åt musiken – men bara på vintern.
– På sommaren jobbar jag, säger han.
Alldeles på egen hand har Stefan Nyback skrivit, spelat in och mixat sin nya cd-skiva Tallbit. Nio låtar av vad han själv kallar för melankolisk pop har det blivit – närmare än så vill han inte beskriva sin musik.
– Det är så svårt att definiera, och själv sätta etiketter på sin egen musik. Det är hur som helst texterna som bär musiken, säger han.
Om somrarna jobbar Stefan som mest med sin byggfirma, och då finner han inte mycket tid till musiken. Den gångna vintern däremot, då producerade han i stort sett allt stoff till den nya skivan.
– Alla låtar är en del av samma process, som jag var inne i i vintras. Man kan ju låta vissa sånger hänga med ett tag, och ligga och vila emellan, men jag ville göra så här.Det går inte heller att plocka hur som helst, utan skapandet är en process att gå igenom.

Hör ett smakprov ur en av Stefans låtar ovan, och läs mer i papperstidningen!

Ida Kronholm