DELA

Ny Erlandsson-deckare i vår

Karin Erlandsson är produktiv. I vår utkommer deckaren Pojken, med delvis samma persongalleri som i föregångaren Missdåd.

Vårutgivningen börjar vara klar och en av de böcker som presenteras i Schildts & Söderströms vårkatalog är Karin Erlandssons bok Pojken.

– Vad händer när en mamma blivit mördad? I Pojken försöker en familj komma vidare. Sorgen finns och snart visar det sig att det också finns omständigheter i det förflutna som gör det svårt, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

Tiden är tidigt 1990-tal och på lokaltidningsredaktionen jobbar Sara Kvist och hennes kolleger för fullt när århundradets snöstorm drabbar staden.

– Fyra av fem utfartsvägar är snart ur bruk, det finns bara en snöplog och på polisstationen ska Harry ensam ansvara för ordningen. Trots att det är vinter och iskallt börjar det hetta till ordentligt.

Under den sömniga vardagslunken i småstaden finns trassliga relationer med långa rötter, gamla och nya konflikter, desperation och våld. I Pojken är miljön och många av personerna de samma som i Karin Erlandssons kritikerhyllade deckardebut Missdåd.