DELA
Foto: <07_Bildrubrik>SCI-FI Shailene Woodley, Theo James och Ansel Elgort är på flykt i Insurgent.

Tonåringar på flykt från samhället

“Insurgent”, är uppföljaren till fjolårets “Divergent” och baserar sig på den andra boken i Veronica Roths populära trilogi med samma namn.
I kväll har den premiär på bio Savoy.

“Insurgent” har mötts av blandad kritik men får i allmänhet bättre recensioner än den första filmen i serien.

“Insurgent” börjar tre dagar efter händelserna i “Divergent”.

Tris (Shailene Woodley), Four (Theo James), Peter (Miles Teller) och Caleb (Ansel Elgort) har flytt till det fredliga Amity-territoriet och försöker ligga lågt.

Men Tris kan inte släppa sina föräldrars död eller det faktum att hon själv tvingats döda och hennes hämndbegär oroar de andra i gruppen, speciellt efter att ett bråk mellan henne och Peter urartar i våld.

Samtidigt har Erudite-faktionens ledare Jeanine (Kate Winslet) hittat en mystisk låda som verkar härstamma fran stadens grundare.

Men det visar sig att det krävs en person med speciella talanger för att öppna lådan, och Jeanine skyr inga medel för att hitta den personen.

Och snart sätter hon siktet pa Tris, vilket tvingar henne och hennes vänner att visa vad de går för och försöka komma till rätta med det förflutna, trots att det aldrig verkar stå klart vem som är pålitlig och vem som har andra planer.