DELA
Foto: Jonas EdsvikREDO Christian Ekström, Emelie Christenbrunn och Nicke Söderström har arbetat hårt med att få allt i ordning inför årets Fishbait Rock Festival. I kväll är det dags.

Stallhalla (nästan) redo för Fishbait

I kväll smäller det vid Stallhalla. Då inleds nämligen andra upplagan av rockfestivalen Fishbait Rock Festival utanför Stallhagen i Godby.

När Nyan besökte festivalområdet på torsdagseftermiddagen var allt (nästan) i ordning.
– Vi trodde att vi hade ordning på allt, men nu ser det ut så här, säger arrangören Nicke Söderström, som tillsammans med kollegan Emelie Christenbrunn kämpar med att få backstagetältet på plats.

– Men vi ligger bättre till än i fjol så visst kommer vi att hinna klart, tillägger han.

Inför årets festival har arrangörerna gjort vissa modifieringar av festivalområdet. Den lilla scenen ligger närmre den stora, toaletterna har flyttats och, kanske viktigast, den stora scenen har flyttat nio meter närmare land.

– Det var det vi fick kritik för förra året, att scenen var för långt bort. Eftersom läktaren inte heller var en del av serveringsområdet och de flesta hängde på serveringsområdet kom banden långt från publiken.

Musikaliskt beskriver Nicke Söderström årets festival som bredare än fjolårets. Fredagskvällen riktar sig till den lite äldre publiken då bland andra Docenterna och Ile Kallio från Hurriganes uppträder.

– Det är på dagen 40 år sedan Hurriganes bildades så de ska köra extra mycket Hurriganes-material, säger Nicke Söderström.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!