DELA
Foto: <07_Bildrubrik>NYGAMMALT Sångerskan Johanna Mattsson är ny i gänget, men Roadhouses basist Micke Ahlskog, trummis Olle Sjöstrand och gitarrist Lasse Mattsson spelade hårdrock ihop för trettio år sen.

Rockgitarrist gör comeback

Hårdrockgitarristen Lasse Mattsson återvänder till livescenen efter en paus på två decennier.

På årets Degerby jazz & blues spelar han med det nya bandet Roadhouse.
Nytt och nytt, förresten – Mattsson, trummisen Olle Sjöstrand och basisten Micke Ahlskog spelade ihop i Joe Cool redan på åttiotalet.

Lasse Mattsson har ägnat sig åt skivbolaget Lion Music i många år. Via det har han släppt hundratals plattor av internationella hårdrockakter och sin egen musik.

– Olle har nojsat med mig i fem år om att vi ska göra något igen. Det kommer aldrig att hända, brukade jag svara. Men nu kändes det som om om jag skulle ha tid över, säger han.

Sångerska är Johanna Mattsson, känd från Project Soul där Olle Sjöstrand också är trummis. På repertoaren står Hendrix, Joplin och annan klassisk rock.

– Det är bara covers, men med innovationer, säger Lasse Mattsson.

Årets Degerby jazz och blues ordnas den 7-8 augusti i Föglö. Andra akter som är klara för festivalen är svenska iazzkombon John Venkiah Trio, Jochum Juslin Trio & Andreas Nyberg, Angstbadan, Matti Norlin och saxofonisten Fredrik Mikael Mattsson med Pettson Trio.