DELA
Foto: Patrik Dahlblom<07_Bildrubrik>JUBELREP The Rewinds slipar formen inför ettårsspelningen på Arkipelag i morgon. Från vänster Leif Roberts, Bengt Roberts, Leif Holm och Örjan Sjöström.

Rewinds firar sitt första år

De är så heta att de tvingades tacka nej till en spelning på Tomatfestivalen i Närpes.
Gubbrock blir aldrig trendigt men någonting hände på den åländska bandscenen häromåret.

Plötsligt fanns det en massa medelålders män som samlades i replokaler för att dricka termoskaffe, dra dåliga vitsar, skriva låtlistor och kanske spela inför publik. Gärna på Park, där banden står i kö för att få speltider av bokaren Sune Eriksson.

The Rewinds är en sån orkester.

I kväll firar de sitt första år med en spelning – på Arken.

Alla i Rewinds har varit med ett tag. Basisten Örjan Sjöström har gjort allt från hårdrock med gitarristen Lasse Mattsson till kramgoa danslåtar med frun Kristina i duon Musikmakarna.

Bröderna Bengt och Leif Roberts på trummor respektive gitarr har ett gemensamt förflutet i Pux som var det närmaste Åland kom ett eget Gyllene Tider 1981.

Och sångaren/gitarristen Calle Holm som är sambo med Leifs dotter lärde sig hantverket i åländska Paranoid Park och svenska Mary Fay.

Bengt och Leif hade i princip lagt av med musiken båda två. När Leif lämnade coverbandet 4 Fun slog hans arbetskamrater vad om att han inte skulle kunna hålla sig borta från musiken. De fick rätt och han förlorade en halva whisky.

Läs mer om bandet på Nöje i fredagens Nya Åland!