DELA
Foto: PRIVATTAJT TRIO Nicola Panisse i mitten är ny i Mordhundarna. Nicklas Lantz och Cim Dahlle har varit med sen början. Jenny Lantz.

Punkafton med Mordhundarna

Tajtare än tidigare.

Så beskriver Mordhundarnas gitarrist Nicklas Lantz den nya lineupen inför spelningen på Bastun på lördag.
Det har varit mycket punkrock i media den senaste veckan efter att det blev klart att finländska Pertti Kurikan Nimipäivät representerar Finland i melodifestivalen.

– Det fina med punken är att man inte måste kunna spela. Det räcker med att man vill. När jag hörde punk första gången hade jag aldrig drömt om att spela ett instrument. Plötsligt var det möjligt, säger Nicklas Lantz.

Mordhundarnas basist Cim Dahlle och den nye trummisen Nicola Panisse är några rockgenerationer yngre men de har också punkrötter.

– Våra gemensamma nämnare är band som Asta Kask och Ebba Grön. Vi tänker på musik på samma sätt så jag behöver inte förklara hur en låt ska spelas. Vi har blivit ett jäkligt tajt band.

Vilken skiva rekommenderar du om någon upptäckt punken via mellofestivalen?

– Ebba Gröns första We’re Only In It For The Drugs representerar svensk punk på ett väldigt bra sätt. Av de engelska är det The Clashs första. Den sade så mycket om vad punk är.

På Bastun delar bandet scenen med svenska PsykBryt, ett annat band med punkinfluenser.

– Tanken är att börja någon gång efter nio men spelordningen är inte klar ännu, säger Nicklas Lantz.