DELA

Och vi hör musik av Peter Hägerstrand

Peter Hägerstrand avslutar sin veckolånga turné genom Svenskfinland med en konsert på Bio Savoy i Mariehamn i kväll lördag.
Det bjuds på kritikerrosad svenskspråkig popmusik och en scenshow med rökmaskiner, ljus och videoprojektioner med mannen bakom albumet ”Och jag hör musik”.
Peter Hägerstrand har precis avslutat en veckolång turné genom Svenskfinland och på lördag spelar han den sista konserten för den här gången på Bio Savoy i Mariehamn.
– Turnén har gått jättebra. Det har varit fantastiska spelningar och vi har fått fina reaktioner från publiken. Jag är framför allt glad över att det har gått så bra att jobba med teamet, säger han.
Förutom bandet och ljudteknikern har också en ljustekniker följt med på turnén. Till konserten hör nämligen en rätt speciell scenshow.
– Vi använder ljus, rökmaskiner och videoprojektioner på scen. Det visuella är en ganska stor del av showen, säger Hägerstrand, som också berättar att man inför turnéns första spelning tillbringade tio timmar med att rigga upp utrustningen.
Bandet han har med sig består av två bekanta från sitt tidigare band, Jupiter Park, Jonas Franck på bas och Rasmus Puranen på trummor, samt nytillkomne Robert Kock på andra gitarr.
– Robert är en riktig trollkarl på gitarr, säger Hägerstrand.


Världspremiär
Peter Hägerstrand besökte tidigare i veckan Åland 24s studio och intervjuades då av Lisa Bergkvist. I samband med det var det världspremiär för musikvideon till hans låt ”Så hårt du kan” som regisserats av Jones Fogelström.
Missade du det kan du se intervjun och videon på webben.
Läs mer i papperstidningen!

Felix Quarnström