DELA

Nyskriven fars gästspelar på Alandica

Ännu en fars gästar Alandica. ”Nu är det klippt” bjuder på nyskriven komik med kända aktörer i branschen som Janne ”Loffe” Carlsson, Carina Lidbom och Sanna Ekman bland rollinnehavarna.
Gästspelet i Mariehamn blir den 9-10 mars, nu på fredag och lördag.
”Nu är det klippt” hade urpremiär i Sundsvall den 10 februari och i turnéplanen finns hela 40 stopp med totalt 56 föreställningar.
Det är Robert Dröse som har författat och han står också för regin. Producent är Anna Norberg. Utöver Carlsson, Lidbom och Ekman finns även Joakim Nätterqvist, Mattias Olofsson, Daniel Träff och Pale Olofsson med på scenen.
I fjol hade Dröses och Norbergs produktionsbolag framgångar med Ray Cooneys fars ”Liket som visste för mycket” – som också gavs i Mariehamn – och nu återkommer man alltså med en helt egen produktion:

”Bra underhållning”
– Vi är Sveriges största och mesta turnerande farssällskap. Vår idé är att även publiken utanför storstäderna ska få tillgång till bra underhållning, säger Anna Norberg i ett pressmeddelande kring föreställningen.
Handlingen i ”Nu är det klippt” utspelar sig i nutid på en frisörs- och tatuerarsalong.
– Jag kan utlova en hårresande intrig, säger Robert Dröse.
Han säger också att han månat om att använda en modern och naturlig dialog.
– Språket är en färskvara. Det som skrivs i dag kan vara gammalt i morgon.
Centralfigurer i ”Nu är det klippt” är huvudrollsinnehavarna, salongsägarna Boris & Boris. Joakim Nätterqvist, som fick sitt genombrott med huvudrollen i filmerna om tempelriddaren Arn gör den ena Boris och unge Daniel Träff den andra.
”Loffe” Carlsson spelar frisörssalongens allt i allo och drömmer om att bli tatuerare. Carina Lidbom gör dubbla roller som nitisk skatteinspektör och svartsjuk hustru medan Sanna Ekman spelar brud.
Föreställningarna i Mariehamn den 9 och 10 mars ges båda kvällarna kl. 19.30.
Läs mer i papperstidningen!

Jan Kronholm