DELA

Kvällens rockalternativ

Ramones möter Beach Boys då The High Hats återvänder till Dinos i kväll lördag. Det hävdar bandbokaren Björn ”Grulle” Eklund.
På Park är det showkväll ”Classic Rock party”.
The High Hats är intensiva och lättnynnade melodier framförda med en vansinnig energi, sägs i ett press meddelande, som fortsätter.
Sådan energi att sångaren Magnus Petersson fick uppsöka sjukhus dagen efter förra Ålandsbesöket.
– Ja det rök några revben på de där 45 minuterna, konstaterar Grulle.
Cumshot Hookers. Ett rätt så svårsvalt bandnamn för många. Trots att bandet gjort sig ett namn valde man att byta till det mer lättsålda The High Hats (efter ett gäng i kultrullen The Warriors från 1979). Musiken och attityden förblev dock den samma.
– För den som är insatt inom poppig amerikansk punk är The Queers en väldigt bra jämförelse. För den mindre insatte kan man säga att The High Hats låter som en korsbefruktning av Ramones och Beach Boys, säger Grulle.
En jämförelse som sångaren Magnus Petersson är van att höra.
– Det är en jättefin komplimang att bli jämförda med de grupperna. Ramones är ju mer eller mindre gudfäderna av hela grjen och det är ofta vi får frågan hur inspirerade av är av dem när vi skriver, men vi influeras av allt möjligt som kanske inte hör i musiken som kommer ut, det är bara så här vi låter.
Senaste albumet ”And Then Came Cancer” kom ut år 2013 på Alleycat Records. Precis som förut blir det kraftfull poppunk med melodier de flesta kan skräna med i trots att man aldrig hört låten innan.
– De fick rätt mycket fans här efter förra giget så jag tror det kommer bli väldigt bra stämning framför scenen. Och det är så övercatchiga låtar att alla kan sjunga med rätt så omgående, säger Eklund som firar sin årliga ”Göbfest” i samband med spelningen.

Rock
Parks showkväll presenteras som ”Classic Rock party”.
Det är Licks of Legacy och Fury som spelar.