DELA
Foto: Privat

David mötte Sveriges hopp

Robin Bengtsson kan andas ut, Sverige gick vidare till lördagens final i Eurovision Song Contest.

Allt satt som det skulle – flirt-nicken, Trump-tecknet och gångdansen med de kostymklädda doadansarna på rullbanden.

Kritiken mot att numret skulle vara likt en reklam för Dressman tar han med ro. Bengtsson är lugnet själv, men långt ifrån tråkig. Nyan fick en exklusiv femtonminuters intervju med artisten på den svenska delegationens lyxiga Hotell Palace i Kiev.

– Jo, jag är nog rätt lugn och tillbakadragen. Det är kanske ett svenskt drag, men samtidigt olikt för en artist. De brukar ofta brukar vara ganska extroverta. Jag är inte så där super-klämkäck men jag är en rolig kille. Jag känner mig för vilka jag vill umgås med. Under eurovisionturnén i Europa fick jag bra kontakt med alla nordiska representanter. De var supercoola. Och så har jag träffat Australiens sångare. Vi är lite samma tillbakalutade stil.

Om inte musiken skulle uppta din tid, vad skulle du helst syssla med då?

– Jag har alltid brunnit för motorer. Det skulle var kul att importera coola bilar och sälja dem. Jag kan vara lite avundsjuk på er i Finland som har så bra Formel 1-förare. Kul att ett nordiskt land är så framgångsrikt. Hoppas Sverige kommer ikapp.

I torsdagens Nya Åland kan du läsa hela David Lindströms intervju där Robin berättar om när han tävlade i motorcross på Åland!