DELA

I stället för öl – gör 30 armhävningar

Hjälp en hemlös, ge blommor till en främling på gatan eller donera blod.
Ölleken Neknomination har fått många att reagera och världen över kommer människor på nya, mer välgörande sätt att utmana sina kompisar.
– Den ursprungliga leken känns lite töntig, säger Victor Börman från Mariehamn som antog utmaningen att göra 30 armhävningar på raken.
Gör 30 ”klapparmhävningar” på raken. Den utmaningen fick Victor Börman, platschef på gymet Avancia i Mariehamn, på Facebook av lagtingsledamoten Petri Carlsson. Han antog utmaningen, genomförde uppdraget, lade ut filmen på nätet och utmanade två vänner att göra samma sak.
Det hela var mest en kul grej, säger han till Nya Åland.
– Det började väl med att alla drack en massa öl, sedan var det någon som sa att vi struntar i öltävlingen och kör en träningsgrej i stället.
Men som vanligt när det gäller trender på sociala medier, har också Neknomination nu fått helt nya uttrycksformer. Att som Victor Börman och hans kollega Emelie Westerlund göra en massa armhävningar på raken, är en variant.
Vad var det som gjorde att du antog utmaningen?
– Det var mycket för att det var just Petri som utmanade mig. Han har gjort en otrolig förvandling sedan förra våren då han började träna här. Han fick utmaningen att göra 15 armhävningar och sedan utmanade han mig till samma sak, han trodde väl att jag skulle fixa det, säger Victor.
Han dubblade antalet armhävningar och i går lade han ut filmen på sin Facebook-sida.


Nyan utmanar

Nya Åland utmanar nu alla våra läsare att sprida lite exra kärlek!
I vår helt egen form av Neknomination vill vi uppmana alla att vara lite extra generös med sina kramar just i dag.
Så här gör du: se till att kameran rullar. Går fram till en person och fråga om du får ge henne eller honom en kram. Filma kramen, lägg upp filmklippet på Nya Ålands Facebook-sida och nominera sedan tre vänner som du vill att ska göra samma sak. Klart!