DELA

Helikoptertur med Miss Globe Åland

Nya Åland träffade Riina Seise, som representerade Åland i förra årets Miss Globe-tävling, då hon i måndags besökte Mariehamn för att locka åländska kvinnor att ställa upp i årets tävling.
Riina Seise kom till Mariehamn tillsammans med representanter för det svenska casinot Vera och John, som är en av huvudsponsorerna, för att väcka intresse för tävlingen.
– Vi har sett oss omkring i staden, mest i områdena runt hamnen och sett Pommern och några trevliga caféer. Vi hinner tyvärr inte se så mycket den här gången, men jag har varit på Åland förut, när jag var yngre, och jag tycker att det är väldigt vackert, säger hon.
Seise hoppas att åländska kvinnor ska vilja representera Åland i årets tävling.
– Det bästa vore om nästa Miss Globe Åland faktiskt var från Åland eller åtminstone vet lite mer om er och pratar bättre svenska än vad jag gör. När vi var nere i Turkiet hade folk aldrig hört talas om Åland förut så de blev intresserade och ville veta allt, så jag fick förklara så gott jag kunde. Det är första gången Åland representeras i en internationell tävling av det här slaget så det har väckt en del intresse.
Som avslutning på intervjun får Nyans utsända följa med på en tur över Mariehamn i Vera och Johns helikopter.
– Jag är egentligen lite rädd för att flyga. Det är lite pinsamt, bekänner Seise, som till vardags jobbar på Finnairs markavdelning, precis innan helikoptern lyfter från Badhusberget.
Läs mer i papperstidningen!

Felix Quarnström